Uitvaartcentrum Zelem

Een erg belangrijke factor in het nog beter begeleiden van de familie en de nabestaanden is het funerarium. De plaats waar veelal de laatste groet wordt gebracht en de familie één van de moeilijkste momenten doormaakt, moet dan ook hierop voorzien zijn.

Er is duidelijk een grote inspanning gedaan om het sleutelwoord binnen onze funeraria “de gewone menselijke warmte” te laten zijn. Het verlies van een dierbare is meestal een onmenselijke en koude ervaring. De omgeving, zoals het funerarium, moet dan ook trachten een deel van die onmenselijkheid weg te nemen.

Bewust is gekozen voor een warme aankleding van de ontvangst, het interieur en de aankleding daarvan. De rouwkamers zijn in zachte, warme kleuren en redelijk ruim gemaakt. Als men dat wenst kan men zelfs in de rouwkamers gaan zitten en z’n tijd nemen om op z’n eigen manier afscheid te nemen of wellicht nog even stil te staan, na te denken of te bidden samen met de dierbare. Wij vinden dat dit mogelijk moet zijn.

Nadien worden bezoekers ontvangen in de familiekamer voor een kopje koffie en een beetje rust, zodat de altijd aanwezige spanningen van de bezoekers en familie, deels kunnen wegvloeien in de omgeving. De tijd die men hier voor nodig heeft is niet gebonden. Vaak zien we dat de nabestaanden, als men even tot rust is gekomen met dat kopje koffie, nogmaals gaan groeten. Ons doel is bereikt als ieder op zijn eigen wijze afscheid heeft kunnen nemen. Hoe lang dit ook duurt…

We zijn voor onze inzet en bijdrage tot de uitvaartsector tot 2 maal toe geloofd geweest door de internationale jury van de “Funeral Awards” (IFA) (www.funeralawards.com)