Geschiedenis

Van begrafenissen Sioulants tot Uitvaartverzorging Hansen bvba

De oorsprong van begrafenissen Sioulants ligt bij Robert Sioulants (Ede) en zijn echtgenote Clemence Keyen. Zij begonnen als schrijnwerker / meubelmaker met het vervaardigen van doodskisten.

In de jaren 60 voegden zoon René Sioulants en zijn echtgenote Celine Thomas zich bij in de zaak van schrijnwerkerij, meubelen en begrafenissen, want de begrafenissen waren in die tijd, zoals overal een bijzaak in de schrijnwerkerij/meubelmakerij. Het beroep begrafenisondernemer vloeit immers verder uit het vak van schrijnwerkers/meubelmakers en/of ververs.

Beiden hebben zich gedurende al die jaren ingezet en de zaak in de streek gekend gemaakt voor hun stijlvolle uitvaarten. De kinderen toonden echter geen interesse in het verder zetten van de zaak.

In januari 2001 werd de zaak overgenomen door Gert Hansen en werd er verder gewerkt onder de naam Hansen & Sioulants.

In 2003 voegde partner Christof Lelong bij in de zaak en werd bij de opening van de vestiging in Zelem besloten om een vennootschap op te richten, er werd verder gewerkt onder de naam Uitvaartverzorging Hansen bvba.

In 2006 deed de kans zich voor om uit te breiden in de Stationsstraat, er werd een functionele zaal bij gebouwd waar de familieleden na de laatste begroeting wat kunnen bijpraten met een tasje koffie. De zaal was tevens omvormbaar tot aula. Achter de nieuwe gebouwen werd een waterpartij en  tuin ingericht om zo extra rust te creëren.

In 2011 werd het uitvaartcentrum in Geetbets uitgebreid met een aula en koffiezaal. In de kelderruimte werd een volledig nieuwe digitale drukkerij ingericht om da families nog sneller en beter ten dienste te kunnen zijn inzake de rouwberichtgeving. Ook de begroetingsruimtes en familiezaaltjes in Geetbets en Zelem werden in een nieuw, warm en eigentijds jasje gestoken.

In 2016 werd in de Linkhoutsestraat 3 in Zelem een gebouw aangekocht, de tuin van dit gebouw stond in verbinding met de tuin van het uitvaartcentrum, een unieke gelegenheid om uit te breiden met een aula, koffiezaal en privaat parking. Na 2 jaar plannen en hard werken was de opening van ‘de Heyde’ in de zomer van 2018 een feit. Een nieuwbouw voorzien van de nieuwste technologieën qua beeld en klank, uiteraard werd ‘de Heyde’ smaakvol ingericht in de intussen kenmerkende warme huisstijl.

In 2019 werden de eerste bruggen gelegd voor een verregaande samenwerking tussen Begrafenissen Vranken uit Nieuwerkerken. In het najaar hebben de gesprekken definitieve vorm genomen en sinds 15 december 2019 zet Uitvaartverzorging Hansen de activiteiten van begrafenissen Vranken verder. Intussen hebben de plannen voor de verdere uitbouw van het uitvaartcentrum Vranken aan de Kerkstraat 124 vorm gekregen de eerste kleine veranderingen zijn een feit en zo zal de verdere modernisering van het uitvaartcentrum in 2020 van start gaan. Het uitvaartcentrum blijft op het voor u gekende adres, Kerkstraat 124 te Nieuwerkerken. Hier word intussen verder gewerkt onder de naam van Hansen | Vranken uitvaartzorg. Langs deze weg willen wij Jean-Pierre en Greta Vranken-Theys oprecht bedanken voor de jarenlange inzet die zij betoond hebben bij de uitbating van hun onderneming. Dit steeds met de nodige passie, een luisterend oor en medeleven bij de getroffen families. Uiteraard zal u Jean-Pierre nog regelmatig ontmoeten bij begroetingen en uitvaarten.

1 januari 2020, exact 19 jaar na de eerste overname wordt Uitvaartverzorging Hansen bvba omgevormd tot Hansen Uitvaartzorg bv en is zo klaar voor de toekomst, met aula’s / mogelijkheid tot afscheidsplechtigheden in elk uitvaartcentrum en staan wij ter uwer beschikking in Geetbets, Zelem en Nieuwerkerken.

Gert, Christof  en Jean-Pierre begeleiden, luisteren en organiseren met hun verstand, maar vooral met hun hart.